MÁRCIUS: HÚSVÉT, BARLANGOK, TAVASZI FESZTIVÁLOK
Március a barlangok hónapja lesz ebben az évben is, hiszen a minden nemzeti park területén a turisták által látogatható barlangokban kedvezményes barlangtúrákat, programokat szerveznek. Ebben a hónapban még két olyan programsorozat lesz, ami a természetkedvelőknek kedvez. Március 21-22-e az erdők, illetve a víz világnapja.
Március 3-6. között az Utazás kiállításon vehetünk részt, melyen 170-nél is több társkiállítóval vesz részt a Magyar Turizmus Zrt. A hazai turisztikai régiók érdekességeiből, és a kiállításról szóló cikkünk itt olvasható:
Március 7-től sárkánytudóssá képezhetjük ki magunkat a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Március elején lesz jó néhány gasztronómiai témájú esemény. Március 5-6. között Csokoládé Karnevál lesz a Zsolnay Kulturális Negyedben bonbonkészítéssel, csoki történeti kiállítással és rengeteg csokoládéval.
Gyulai Kolbász- és Sódarmustra lesz március 11. és 15. között a gyulai várkertben. A gyulai kolbász mellett – amit nem kell külön bemutatni – a füstölt sonkaféleséget, azaz a sódart is megkóstolhatjuk.
Ugyanezen a hétvégén még mindig Gyulán, megnyílik a várva-vártHarruckern-Wenckheim-Almásy-kastély, melyet felújítottak, és egy interaktív látogatóközpontot hoztak létre benne. Itt írtunk erről és 2016 legjobban várt újdonságairól
Szegeden szintén ezen a hétvégén, de már 5 napos eseménnyé bővülve, március 11-15. között rendezik meg a Szegedi Toros és Pálinkafesztivált a Széchenyi téren.
Mindamellett őszinte szívvel ajánljuk az EU-s tanyaprogram forrásainak felhasználásával teljesen megújított Hold utcai Belvárosi Piacot, ahol nem csak friss zöldség és gyümölcsáruból válogathatunk a gyönyörűen felújított épületben, hanem belefeledkezhetünk a fővárosi street food nagy klasszisainak válogatásába is. Hiszen itt találjuk az olyan kultikussá emelkedő helyeket, mint a „Séf utcája, a Vörös homár, az Italian Street food, a Buja disznók, a Steamboo és a MoszkvaTér" – kopiztuk a Városban blog értekezéséből.