Mit főzzek ma? - így főzz olcsón - finomat

Nem tudod, mit főzz ma? Nincs ötleted holnapra sem, mert kicsit unod már a repertoárod? Segítünk egy napi menüajánlattal!

tarkonyos-csirkeraguleves-14-tejfolosen.jpg

Tárkonyos csirkeraguleves tejfölösen 

 

Ez az egyik kedvenc levesünk. Gyorsan elkészül és finom.

hozzávalók / 4 adag

  • 30 dkg csirkemell filé
  • 10 dkg sárgarépa
  • 5 dkg fehérrépa
  • 5 dkg zöldborsó
  • 20 dkg gomba
  • 2 ek napraforgó olaj
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 0.5 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyem
  • tárkony ízlés szerint
  • 1 teáskanál citromlé
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • elkészítés

    1. A csirkemell-filét, a répát és a zöldségeket felkockázzuk.
    2. Az olajon megpirítjuk a húst és a zöldségeket, majd vízzel felengedjük, sózzuk, fűszerezzük.
    3. Hozzáadjuk a szeletelt gombát és a borsót.
    4. Készre főzzük, tálalás előtt a liszttel, tejföllel behabarjuk, petrezselyemmel, tárkonnyal megszórjuk, citromlével utóízesíthetjük.

     

    Paradicsomos krumpli Gizi konyhájából recept

     

    195730_186812_paradicsomos_krumpli.jpg

    Ez az egyszerű és finom főzelék a család kedvence.

    hozzávalók / 2 adag

    • 1 kg újkrumpli
    • 1 l víz
    • 40 dkg sűrített paradicsom
    • 1 kávéskanál
    • 2 ek cukor
    • őrölt fűszerkömény ízlés szerint
    • 1 közepes db vöröshagyma
    • 2 db babérlevél
    • 2 db zellerlevél
    • 2 ek napraforgó olaj (a rántáshoz)
    • 2 evőkanál finomliszt (a rántáshoz)
    • fűszerpaprika ízlés szerint
    • elkészítés

      1. A krumplit pucoljuk meg, és vékonyan karikázzuk fel, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje.
      2. Ezután öntsük hozzá a sűrített paradicsomot, majd adjuk hozzá a sót, ízlés szerint cukrot, az őrölt köményt, az apróra vágott vöröshagymát, a babérlevelet és az összekötött zellerzöldet.
      3. Forraljuk fel, és a lángot mérsékelve főzzük puhára a krumplit, majd vegyük ki belőle a zellerzöldet (közben kóstoljuk, és ha szükséges, még cukorral ízesítsük).
      4. Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a lisztet, és készítsünk világos zsemleszínű rántást. Ezután vegyük le a tűzről, majd keverjük hozzá a pirospaprikát, és hagyjuk langyosra hűlni.
      5. A langyosra hűlt rántást keverjük simára egy kevés vízzel, majd öntsük hozzá a forrásban lévő krumplihoz. Ezután óvatosan kevergetve addig főzzük, míg kellően besűrűsödik.
      6. Tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni, majd ízlés szerinti feltéttel kínáljuk.
      • költség: 500 Ft

       

      Gesztenyés álom sütés nélkül recept

       

      gesztenyes-alom-sutes-nelkul.jpg

       

      hozzávalók / 6 adag

      Vaníliás krém

      Gesztenyés "tészta"

      Áztató a babapiskótákhoz

      Babapiskóta

      Hulala tejszín

      Kakaópor

      elkészítés

      1. A pudingport a tejjel elkeverve megfőzzük, félretesszük kihűlni.
      2. A tészta alapanyagait összegyúrjuk, és egy sütőpapíros tepsibe nyomkodjuk (25×35 cm).
      3. A kihűlt pudingot kikeverjük a margarinnal, cukrokkal, és a felét a gesztenyés alapra kenjük.
      4. A kávéból tejjel, cukorral laza tejeskávét készítünk (ízlés szerint lehet erősebbre, ha szeretjük a kávé ízét), rummal vagy aromával bolondítjuk. Ebbe épp csak egy pillanatra megmártjuk a babapiskótákat, és a krémre tesszük szép sorban.
      5. Rákenjük a maradék krémet.
      6. A habot keményre verjük a vaníliás cukorral, és elkenjük a krém tetején.
      7. Kakaóporral leszórjuk a süteményt
      • tepsi mérete: 25×35 cm
      • költség: 1200 Ft

       

      FORRÁS: nosalty.hu